Hier vind je informatie over het instellen van je nieuwe Kamado barbecue.

Installatie

Stap 1:

• Het apparaat moet op een vlak, stabiel, hittebestendig en niet-ontvlambaar oppervlak worden geplaatst.
  • Houd bij het plaatsen van het apparaat ten minste 2 meter (6 voet) afstand van muren of andere voorwerpen voor de veiligheid en het gebruiksgemak.
  • Plaats het apparaat zodanig dat rook en warmte gemakkelijk en veilig kunnen worden afgevoerd.

Stap 2:

OPMERKING: draai tijdens de montage de bouten eerst alleen losjes aan, daarna volledig vastdraaien als de montage voltooid is.
ATTENTIE! Draai de bouten niet te vast aan, dit kan schade aan het toestel of de bouten veroorzaken.
  • Installeer de vereiste onderdelen en accessoires volgens de onderstaande stappen.
  • Maak twee X-vormige schoren door één steunbalk in de uitsparing te plaatsen samen met de andere (van vergelijkbare grootte) steunbalk en deze op zijn plaats te bevestigen. Let goed op de plaatsing van de gebogen uiteinden op de bovenste schoor.
  • Bevestig de 4 poten aan de schoren en monteer de wielen. Bevestig de wielen op hun plaats met de bijgeleverde dopmoeren en ringen. (monteer wielen met remmen op aangrenzende hoeken).

Stap 3:

• Zet het onderstel rechtop en plaats de hoofdbehuizing erop.
  • Plaats de vuurkist, de houtskoolplaat en het rooster in de hoofdromp.
  • Monteer de bovenste uitlaat en bevestig deze op zijn plaats.
  • Bevestig de handgreep aan het deksel.
  • Bevestig de tafelbeugels aan de hoofdbehuizing en zet ze vast met de (bolle) dopmoeren.
  • Monteer de tafels door het tafelscharnier in de bijbehorende tafelbeugels te steken.
  • Controleer het scharnier van het deksel en draai het vast.